Nieuws

 Rio Dagkampioen!!!

Afgelopen zaterdag (25 februari 2023) mochten we onze kunsten weer vertonen op de jaarlijkse hengstenkeuring van het Groninger paard. Deze keer hadden we de jonge hengst Larson ( Landos af Hvarre X Gerlinus) mee en ons eigen zwarte goud, Rio! 

De aftrap werd gemaakt door Larson, die zich heel fijn heeft laten zien, maar helaas toch net niet zo zwaar en en Gronings was als de jury gehoopt had. Larson werd daardoor beloond met een nette 2e premie. Toen was het de beurt aan Rio. Hij vond de entourage fantastisch en werd hier dan ook erg vrolijk van! Maar toen hij na een kleine "storing" dan echt de ring in mocht heeft hij wederom de show weten te stelen! Wat heeft deze hengst zich fantastisch laten zien! 

Aan het einde van de dag werden de publieksfavoriet en de dagkampioen bekend gemaakt. Beide titels gingen tussen de hengst Maximus van Vredenheim en onze eigen knappe Rio! Maximus ging naar huis als publieksfavoriet, maar de absolute dagkampioen was RIO!! WAT ZIJN WIJ ENORM TROTS OP DEZE HENGST!!!

Rio is er helemaal klaar voor, dus de knappe dames mogen zich melden! We hopen op weer een mooi en  een vruchtbaar seizoen! 

Hengstenkeuring 2023

Aanstaande zaterdag is het weer zo ver, de jaarlijkse hengstenkeuring van het Groninger paard! Een dag vol met knappe Groninger mannen, waaronder onze eigen RIO!! Ook zullen wij hier de jonge hengst Larson voorstellen, die wij sinds begin februari in training hebben voor zijn eigenaar. We hopen op een mooie en succesvolle dag! Zien we u daar?


Tot zaterdag!

Geweldige dag op Nationale keuring Groninger paard te Tolbert


12 september 2022 - De dames mochten zich vandaag weer laten zien op de Nationale keuring in Tolbert om hun titel te verdedigen. Karenza liet zich GEWELDIG zien, waardoor ze definitief het ster predicaat heeft behaald met een eerste premie. Ze haalde hierbij zelfs voldoende punten om zich volgend jaar weer te mogen laten zien op de keuring, in de hoop model merrie te worden! 

Elkina v. Oldambt, in eigendom van Nathalie van der Plaats, liet zich ook weer goed zien en mocht haar sterpredicaat met eerste premie ook definitief in ontvangst nemen. 


Mooie resultaten keuring Noord te Tolbert

 16 juli 2022 zijn we met Karenza en Elkina afgereisd naar het Groninger plaatsje Tolbert voor de keuring Noord van het Groninger paard. en niet voor niks! Karenza liep een zeer fijne ronde en werd voorlopig ster verklaard met een nette eerste premie. 

Elkina v. Oldambt, in eigendom van Nathalie van der Plaats, was het tweede paard dat vandaag haar kunsten mocht vertonen met Maarten en Twan. Ondanks een korte trainingsperiode bij ons op Stal Zathe Catharina mocht zij ook met een voorlopig ster predicaat en een eerste premie mee naar huis.  

Nu op naar de nationale keuring om deze predicaten definitief te verzilveren! 


Nienke van 't Faan zet beste beentje voor op Landbouwbeurs Vlagtwedde

Op de landbouwbeurs in Vlagtwedde mocht Nienke van 't Faan haar kunsten vertonen tijdens een kür op muziek. Netjes rondgestuurd door Twan liep ze een erg mooie en nette kür. Super hoe ze zonder enige ervaring op vreemd terrein gewoon rondloopt alsof ze dit alle dagen doet. Dit bewijst maar weer dat mooie Groninger karakter. 


Nagenieten van een geslaagde hengstenkeuring!


Zaterdag 19 februari 2022 was Rio aanwezig op de Hengstenkeuring van vereniging het Groninger paard in Tolbert. Wegens een blessure van zijn ruiter heeft Rio zich helaas alleen aan de hand kunnen laten zien en zal de verrichtingsproef op een ander moment nog plaats moeten vinden.
Ondanks dat Rio best afgeleid was door de knappe merries langs de baan 😉 heeft hij toch zijn beste beentje voorgezet!


Wie ook zijn beste beentje voor heeft gezet is de andere hengst die we voor mochten stellen op deze keuring. Namelijk, Lennert van Zathe Catharina ( Lenard X Ede). Ook Lennert was redelijk afgeleid door de knappe dames, maar mag zich door zijn knappe optreden nu toch voorlopige Premiehengst noemen! Binnenkort wordt Lennert ook röntgenologisch nog helemaal gekeurd, als ook deze testen goed zijn, mag hij zich pas een echte dekhengst noemen! Dus wordt vervolgd...

Al met al een geslaagde dag voor stal Zathe Catharina!

  • 51893634145_af711e2307_o
  • 51893643310_54b0bede5b_o
  • 51893129738_bc9475709c_o

Succesvolle dag op Nationale keuring in Tolbert! 

Rosemarie van de Kolkweghoeve (Borre X Eendracht) met Twan Koerkamp

De keuringsdag begon voor Stal Zathe Catharina met het voorbrengen van ons knappe hengstveulen Mentko ( Maistro Polo X........).  Na zich super te hebben laten zien als aller kleinste veulentje in de baan, werd Mentko voorop geplaatst in zijn rubriek en haalde hier een mooie 1e premie. Hierdoor werd hij uitgenodigd om zich nogmaals te komen laten zien in de kampioensrubriek bij de veulens. Hier werd hij als 2e geplaatst! 

Later op de dag hebben we voor Tessa van Schendel de merrie Rosemarie van de Kolkweghoeve ( Borre X Eendracht) mogen voorbrengen. Eerder dit jaar hebben we deze merrie ook al voor Tessa voorgebracht op keuring Noord. Hier haalde Rosemarie een nette 1e premie, waardoor ze uitgenodigd werd zich op de Nationale keuring nogmaals te komen bewijzen. Rosemarie heeft zich in de baan goed laten zien en werd tweede geplaatst. Ze heeft wederom een 1e premie mogen ontvangen en heeft daardoor nu het sterpredikaat gehaald! 

Kortom, een vruchtbare dag voor Stal Zathe Catharina! 

  • foto keuring roos
  • IMG-20211001-WA0007

Deze tekst past u aan door erop te klikken.