Wie zijn wij?

Wij zijn Maarten de Harder en Twan Koerkamp en wonen in het Friese plaatsje Oudega in het mooie Gaasterland. Samen runnen wij ons bedrijf in het fokken, trainen en verkopen van met name Groninger paarden. 

Enkele jaren geleden is Maarten in aanraking gekomen met het Groninger ras en dit heeft hem niet meer losgelaten. Hij heeft toen zijn eerste fokmerrie Nynke van 't Faan (Ede x Bascal) gekocht en is deze beginnen te beleren en heeft er al een aantal mooie veulens mee weten te fokken. Maarten zocht een braaf en rustig paard om op het land mee aan het werk te gaan en recreatief lekker te kunnen gaan mennen en kwam via via uit bij het Groninger ras. Het mennen is dan ook echt een passie van Maarten.

Twan is al jaren werkzaam geweest in de paardensport op verschillende bedrijven en heeft zo veel ervaring op kunnen doen. Twan zijn grote passie is het trainen en rijden van jonge paarden. Momenteel is hij bezig met het beleren van onze dekhengst Rio. Twan heeft altijd in de kwpn'ers gezeten, maar is inmiddels ook helemaal besmet met het Groninger virus.